Silver Muse uitgedokt uit bouwhal Fincantieri in Genua

Foto: Silversea Cruises
Foto: Silversea Cruises

De bouw van het nieuwe ultra luxe cruiseschip Silver Muse van Silversea Cruises bereikte maandag een nieuwe mijlpaal met het uitdokken uit de bouwhal van Fincantieri in Genua. Sleepboten trokken het schip (40.700 brutoton) naar de werfkade van Sestri Ponente, waar de komende maanden de laatste hand zal worden gelegd aan de inrichting. De Silver Muse zal volgend jaar april worden opgeleverd.

De Silver Muse krijgt plek voor 596 passagiers (298 suites) aan boord. Het schip wordt een evolutie van de Silver Spirit, een schip dat in 2009 door Fincantieri in Ancona werd gebouwd. De Muse wordt luxer en wat groter, maar behoudt toch het intieme karakter. De Silver Muse wordt bovendien een all-suite schip met alleen maar suites. Met de Silver Muse groeit de vloot van Silversea Cruises naar 9 schepen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!