Boegschildering Norwegian Joy van Chinese kunstenaar

Norwegian Joy
Norwegian Joy

Norwegian Cruise Line heeft woensdag bekendgemaakt dat het de Chinese kunstenaar Tan Ping de opdracht heeft gegeven om de boegschildering te ontwerpen voor de Norwegian Joy, het volgende cruiseschip uit de Breakaway Plus klasse dat volgend jaar zomer in de vaart komt. De Norwegian Joy is het eerste schip in de vloot van de Amerikaanse rederij die speciaal voor de Chinese markt wordt gebouwd door Meyer Werft in Papenburg. Het krijgt Shanghai en Beijing als thuishavens. Tan Ping is een schilder, graficus en onderwijzer die zich bezighoudt met kunst en design. Zijn abstracte schilderijen en koperplaat etsen zijn opgenomen in collecties van gerenommeerde musea wereldwijd.

Het ontwerp voor de Norwegian Joy is een feniks, een mythische vogel die schoonheid en geluk in de Chinese cultuur symboliseert. De kleuren die het kunstwerk domineren zijn rood en geel. Rood betekent vreugde, verwijzend naar de naam van het schip en geel staat voor grandeur, het gevoel dat het schip moet gaan oproepen. Het ontwerp bevat ook blauwe gedeeltes die de zee moeten weergeven. ‘Hij heeft perfect de sfeer weten uit te beelden van de Norwegian Joy als een luxe, technologisch geavanceerd schip die de traditionele Chinese waarden eert. De kunst op de boeg belichaamt de essentie van de samenkomst van het beste van het Oosten en het Westen’, aldus David Herrera, President van Norwegian Cruise Line China.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!