Twee cruiseschepen huisvesten sporters en officials tijdens Olympische Spelen

OSOver precies een week beginnen in Rio de Janeiro de Olympische Zomerspelen. Tijdens dit grootste sportevement ter wereld zullen 2 cruiseschepen de Braziliaanse gaststad als (tijdelijke) thuishaven hebben om onderdak te verlenen aan zowel sporters als officials. De Silver Cloud en Norwegian Getaway zullen de komende weken in de vernieuwde haven van Rio de Janeiro dienen als drijvend hotel.

De Silver Cloud (17.000 brutoton) wordt het tijdelijke onderkomen van de basketballers (mannen en vrouwen) van de Verenigde Staten. De Amerikaanse basketbalbond heeft vanwege veiligheidsredenen gekozen voor het luxe schip van Silversea Cruises, dat plaats biedt aan 296 personen en voor de gelegenheid zal liggen aan de kade Pier Manua. Naast de sporters zullen ook de officials en de gasten van de bond overnachten op het schip.

De Norwegian Getaway (145.000 brutoton) van Norwegian Cruise Line zal als hotelaccommodatie gaan dienen voor officials van het Olympisch Comite, sportfederaties en sponsoren. Een groot gedeelte van het schip uit de Breakaway-klasse is daarvoor voor ruim een maand gecharterd door het bedrijf Landry & Kling. Het schip, dat dicht bij het beroemde Maracana-stadion komt te liggen, biedt plaats aan 4.000 gasten.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)