3 cruiseschepen AIDA Cruises ontmoeten elkaar in Kiel

AIDAluna in Kiel
AIDAluna in Kiel

Zaterdag zullen 3 cruiseschepen van AIDA Cruises elkaar ontmoeten in Kiel. De AIDAvita arriveert al om 06:30 uur ’s ochtends in de Duitse havenstad. Ongeveer 1,5 uur later volgen de AIDAaura en AIDAluna. De AIDAaura zal aanmeren aan de Satorikai, de twee andere schepen doen dat aan de Ostseekai terminal. Het drietal vertrekt tegelijkertijd om 18:00 uur ’s avonds in parade uit de haven. De AIDAaura zal voor de eerste keer in de geschiedenis van de Duitse rederij Groenland tijdens een 21-daagse reis. De AIDAvita zet koers naar de Noorse fjorden voor cruise van 2 weken. De 7-daagse cruise van de AIDAluna doet ook de Noorse fjorden aan. Beide schepen ontmoeten elkaar maandag wederom in Bergen tijdens de eerste stop van hun route.

AIDA Cruises heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de haven van Kiel tot een van de toonaangevende cruisehavens in Duitsland. Het eerste schip van AIDA Cruises, AIDAcara, bezocht Kiel tijdens haar maiden voyage in 1996. De AIDAcara is met 138 aanlopen nog steeds de meest frequente gast in Kiel. De uitbreiding van de vloot zorgde ervoor dat Kiel een populaire thuishaven werd voor reizen naar Noord-Europa en de Baltische regio. De opening van de Ostseekai cruiseterminal in 2007 met de komst van de AIDAdiva was de volgende belangrijke mijlpaal. In 2011 werd de AIDAsol gedoopt in Kiel. Met een totaal van 51 aankomsten door drie schepen (AIDaluna, AIDAvita en AIDAauara) is AIDA Cruises ook in 2016 de belangrijkste partner van de haven in Kiel.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.