Costa Cruises neemt aandeel in reparatiewerf Chantier Naval de Marseille

gallery-2
Foto: Chantier Naval de Marseille

Costa Cruises en San Giorgio del Porto zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor de verdere ontwikkeling van de scheepswef Chantier Naval de Marseille. De Italiaanse rederij heeft een aandeel van 33,3% genomen in de werf die is gespecialiseerd in reparatie en verbouwing van schepen. Het is een dochteronderneming van het bedrijf San Giorgio del Porto uit Genua. De totale investering bedraagt 10 miljoen euro en is gericht op het verhogen van de efficiëntie van de scheepswerf met de beste beschikbare technieken waardoor de faciliteiten (waaronder 3 droogdokken) ook beschikbaar worden voor grotere schepen. Voor Costa Cruises betekent de investering ook een nieuwe stap in de richting van een meer geavanceerd technisch beheer van de vloot van de Costa Group, die in de komende jaren fors wordt uitgebreid met de levering van 7 nieuwe cruiseschepen (3 voor AIDA Cruises, 2 voor Costa Cruises en 2 voor Costa Azie).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!