Havenbedrijf Amsterdam start beveiliging van riviercruiseschepen

Havenbedrijf Amsterdam maakt bekend dat zij de beveiliging van riviercruiseschepen  en hun passagiers gaan bevorderen tijdens aanlopen in Amsterdam.  Volgens Alma Prins, salesmanager Cruise Havenbedrijf Amsterdam, is riviercruise één van de snelst groeiende sectoren in de toeristenindustrie en worden dit jaar meer dan 1.800 riviercruiseschepen en ruim 450.000 passagiers verwelkomd. “Wij hechten grote waarde aan de veiligheid van onze bezoekers. Afgelopen periode zijn er helaas veel meldingen van inbraken aan boord van de schepen gemeld. Controle op de afmeerplekken van riviercruiseschepen moet incidenten tegengaan en aan de passagiers een gevoel van veiligheid geven. Daarom worden vanaf nu op de drukst bezette riviercruiselocaties in Amsterdam in de nachtelijk uren surveillance uitgevoerd en bewaking ingesteld.”, aldus Prins. Voor het extra beveiligen van de Amsterdamse riviercruiselocaties heeft Havenbedrijf Amsterdam een overeenkomst afgesloten met de firma M&M Beveiliging, die aanzienlijke ervaring heeft opgebouwd in de beveiliging van zeecruiseschepen, maar ook beveiligingstaken uitvoert voor riviercruiserederijen. Mo Khalfaoui, Managing Director van M&M Beveiliging vindt het een goede zaak dat er nu actief maatregelen worden genomen voor de beveiliging van riviercruiseschepen. “De beveiliging van zeecruiseschepen is wettelijk geregeld door een ISPS code, waarbij gecertificeerde beambten alle controles, bewaking en X-ray scanning van  passagiers en bagage uitvoeren. Maar bij riviercruiseschepen bestaan nauwelijks juridische voorschriften op het gebied van beveiliging”, zegt Khalfaoui. Bron: Havenbedrijf Amsterdam

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)