Hapag-Lloyd Cruises onthult plannen bouw twee luxe expeditieschepen

HapagLloyd2Hapag-Lloyd Cruises heeft vrijdag bekendgemaakt dat het haar vloot gaat uitbreiden met twee nieuwe 5-sterren expeditieschepen. De identitieke schepen worden naar verwachting in april en oktober 2019 gelanceerd na een bouwtijd van 20 maanden. De bouw vindt plaats op de Noorse Vard scheepswerf van Vard Holdings Limited, een zusteronderneming van de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. De schepen, die een capaciteit van 240 passagiers hebben, zullen worden uitgerust met de laatste technologieen waardoor ze cruises kunnen maken in de poolgebieden van het Arctische gebied en Antarctica, maar ook in warmere gebieden zoals de Amazone.

De 120 hutten tellende schepen zullen aan boord beschikken over Zodiacs die het mogelijk maken om op expeditieplekken te komen die normaal niet toegankelijk zijn. Tevens is er een dek voor watersporten, 3 restaurants, een spa en een fitnessruimte. Een schip zal alleen de Duitstalige markt (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) gaan bedienen. Het andere schip zal zowel de Duitstalige markt als Belgie, Groot-Brittannie, Nederland en de Verenigde Staten als focus hebben.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!