Float Out MSC Meraviglia vandaag gevierd bij STX France

Vandaag vond bij de scheepswerf STX France in Saint-Nazaire  de float- out van het eerste next-generation en ultramoderne schip, MSC Meraviglia, plaats. Dit schip zal in juni 2017 in de vaart wordt genomen. De ceremonie werd bijgewoond door verschillende gasten van MSC Cruises en STX France waaronder de senator van de regio Loire, Bruno Retailleau, de algemeen voorzitter van de regio Loire, Philippe Grosvalet en de burgemeester van Saint-Nazaire, David Samzun.

Gianni Onorato, MSC Cruises Chief Executive Officer: “Sinds wij vorig jaar zijn gestart met de verkoop van het inauguratieseizoen van de MSC Meraviglia in het Westelijk Middellandse Zeegebied is de vraag zeer groot. Hierdoor geloven wij dat de nieuwe generatie schepen een mooie toekomst krijgt en de aandacht van vakantiegangers over de hele wereld zal trekken.”

Laurent Castaing, voorzitter van STX France voegt toe: “Wij zijn enorm trots om de next-generation schepen van MSC Cruises te mogen ontwerpen en te bouwen. Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen van MSC Cruises in ons innovatievermogen. Onze relatie gaat meer dan 12 jaar terug en wij zijn enthousiast om de ambities van MSC Cruises te mogen verwezenlijken.”

 

De float-out is een mijlpaal in de bouw van een schip: het droogdok wordt gevuld met water waarna het schip wordt verplaatst naar een dok in het water waar zij de laatste bouwfase in gaat. Het evenement van vandaag geeft gasten en wereldwijde media een unieke kans om te zien dat de Meraviglia generatie van MSC Cruises een ultramodern ontwerp heeft en een bestemming op zich is. Dit komt mede door de vele faciliteiten aan boord zoals de speciaal ontworpen Carousel Lounge waar artiesten van Cirque du Soleil een show zullen geven welke exclusief voor reizigers van MSC Cruises is ontworpen. Daarnaast beschikt de MSC Meraviglia over een 96 meter lange, Mediterrane, promenade met een LED koepel van 80 meter lang in het centrum van het schip en de MSC Yacht Club. Het exclusieve schip-in-een-schip concept met privé -faciliteiten verdeeld over drie dekken.

Cruises op de MSC Meraviglia zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)