Interview met Cruisereizigers Stefan en Nancy over cruisen met Oceania Cruises

Nancy en Stefan

Hoe is het cruisen met Oceania Cruises? Het jonge stel Stefan en Nancy vaart regelmatig met Oceania Cruises mee en zij vertellen graag wat er zo bijzonder is aan deze kleine deluxe rederij. De rederij heeft in totaal 6 elegante middelgrote schepen, cruiseschepen voor slechts 684 gasten (Insignia, Nautica, Regatta en Sirena) en twee cruiseschepen voor 1250 gasten (Marina en Riviera).

Hoe zijn jullie gestart met cruisen?
“Onze huwelijksreis was onze eerste cruise! We zaten 5 dagen op een cruiseschip van Carnival Cruise Line in het Caraïbisch gebied. We bezochten eerst de Disneyparken en daarna startte onze cruise. En de cruise is erg goed bevallen,” vertelt Nancy enthousiast. Deze eerste cruise is inmiddels 17 jaar geleden en in de afgelopen jaren cruiseten ze op vele schepen. Naar mate de jaren vorderden met meer premium en deluxe cruiserederijen. “We gingen voor het eerst mee met Oceania Cruises op de nieuwe Marina, toen zij net in de vaart was,” zegt Stefan. “De Marina heeft heel veel ruimte per passagier. Wat heel fijn is.” Het stel heeft afgelopen lente een cruise gemaakt op zusterschip de Riviera, ook in het Caraïbisch gebied. “Het cruisevirus heb je zo te pakken” voegt Nancy toe. De grootste voordelen zijn volgens haar: “Je hoeft maar één keer je koffer uit te pakken en je bent elke dag ergens anders.”

Oceania CruisesWat zijn voor jullie de voordelen van het cruisen met Oceania Cruises?
Beiden zeggen tegelijk: “We gaan met Oceania Cruises mee voor het culinaire eten!” Stefan legt uit: “Bij het ontbijt is bijvoorbeeld alles vers, en veel vers fruit zoals zwarte bessen, aardbeien enzovoort. De prijs kwaliteit verhouding is dan ook prima.” Nancy waardeert het bovendien erg dat er veel ruimte op het dek is met genoeg ligbedden. De hutten en het interieur vinden ze erg mooi. “Op de schepen heerst er rust en is het erg relaxed”.

Hoe ziet een vakantiedag eruit bij jullie?
“In de ochtend ontbijten we lekker op ons eigen teakhouten balkon of op het achterdek van het buffetrestaurant. Zeker als we een excursie hebben geboekt, moeten we vroeg opstaan en bestellen we dan roomservice.” Wanneer ze aanleggen in een haven, doen ze veel zelf. “Stefan regelt veel van te voren zoals een taxi of een gids”, vertelt Nancy. Ze laten zich dan graag rondrijden op een van de Caraïbisch eilanden waar het schip naar toe cruist. Soms bezoeken ze daarna het strand. “Met de lunch proberen we ’s middags terug op het schip te zijn. We genieten dan graag van het schip. We eten dan in het buffetrestaurant waar je buiten kunt zitten.” vertelt Stefan. “Het is altijd gezonder eten op het schip dan aan wal en van uitstekende kwaliteit ,” vult Nancy aan. In de middag liggen ze graag bij het zwembad en genieten ze van de rust op de Oceania schepen.

Waar dineren jullie het liefst?
Het culinaire aanbod is groot bij Oceania Cruises, en er geldt geen toeslag voor de specialiteiten restaurants met uitzondering van La Réserve. Elke cruisepassagier mag in ieder geval in ieder specialiteitenrestaurant eenmaal dineren. Vooraf reserveren wordt wel aanbevolen! Op Marina en Riviera zijn naast het hoofdrestaurant The Grand Dining Room vier specialiteiten restaurants; steakhouse Polo Grill, het Italiaanse Toscana, Jacques in Franse stijl en het Aziatische restaurant Red Ginger. “We proberen alle specialiteitenrestaurants uit,“ zegt Nancy. “Frans restaurant Jacques is favoriet en bij de laatste cruise op de Riviera hebben we er zelfs twee keer gegeten omdat er nog plaats was. Restaurant Toscane staat bij ons op nummer 2.” Wanneer ze niet in de specialiteitenrestaurant dineren, gaan ze naar het hoofdrestaurant. Stefan: “Vaak vragen we een tafeltje voor twee personen. Je kunt er vrij inlopen en alleen op piektijden moet je even wachten.”

Oceania CruisesWaar willen jullie nog naar toe met Oceania Cruises?
Het stel cruist meestal twee keer per jaar, waarvan regelmatig met Oceania Cruises. “In maart meestal het Caribisch gebied en in september of november kiezen we voor Europa of een andere bestemming,” zegt Stefan. “Dubai staat nog op ons lijstje, Alaska en een tweede transatlantische cruise.” Ze cruisten al eens van Portugal naar Brazilië met Oceania Cruises en dat beviel ze uitstekend. “We hadden mooie landdagen in Spanje, Marokko en de Kaapverdische Eilanden, een unieke bestemming. Als eindbestemming hadden we Rio de Janeiro met een overnachting in de haven. Mooi dat we zo langer in de haven konden blijven.”

 

 

Dit artikel is mede tot stand gekomen in samenwerking met de Oceania Cruises.

Daarom Oceania Cruises:

  • Elegante, middelgrote schepen voor slechts 684 of 1250 gasten
  • De meest geraffineerde keuken op zee aangeboden in verschillende restaurants met open zitting en zonder toeslag
  • Unieke routes met kleinere havens, vaak met vertrek laat in de avond of verblijf ter plaatse
  • Country club sfeer, ontspannen maar luxueus, waar smoking, avondkleding noch das is vereist
  • Jongste vloot in de premium klasse, waarvan 85% van de hutten/suites zijn uitgerust met een balkon
  • Beste prijs kwaliteit verhouding voor cruises in het hogere segment

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)