Twee personeelsleden overleden op Viking Freya bij brugbotsing

Op riviercruisechip Viking Freya van Viking River Cruises zijn afgelopen nacht twee doden gevallen. De twee personeelsleden waren aan het werk in de stuurhut, die op dat moment boven het schip uitstak. Op het Main-Donau kanaal voeren zij bij de stad Erlangen tegen een betonnen brug aan. De stuurhut had op dat moment naar beneden moeten zijn zodat het schip er zonder problemen onderdoor had kunnen gaan.

Het kanaal en de brug werden beide afgesloten. De brandweer was met 220 man uitgerukt om het schip zeker te stellen en de bemanningsleden te vinden in de vernielde stuurhut. Het ongeval gebeurde vannacht tegen half twee. Passagiers van het schip, 181 voornamelijk Amerikanen, zijn allen geëvacueerd.

De Viking Freya was onderweg naar Budapest. Het schip is in 2012 in de vaart gegaan bij een grootse doopplechtigheid in Amsterdam en Warnemünde. Viking biedt op deze riviercruises vrijwel alles inclusief aan: excursies, maaltijden, drankjes bij de maaltijden en wifi. Dit schip was onderweg op een cruise naar Budapest.

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)