LNG voor cruiseschip AIDAprima in Rotterdam

Vanaf donderdag krijgt het cruiseschip AIDAprima, dat wekelijks Cruiseport Rotterdam aandoet, stroom van een truck met LNG (liquefied natural gas) als het voor de kant ligt van de cruiseterminal. Tot nu toe werd de energie opgewekt door de generatoren van het schip. Deze aggregaten stoken laagzwavelige diesel, maar LNG is nog beter voor het milieu. Het schip, dat 24 uur aan de kade ligt, is uitgerust om LNG aan boord om te zetten tot stroom. De LNG is van Shell en wordt geleverd door een tankauto die een standplaats heeft op de kade.

De alternatieve ‘walstroom’ is mogelijk gemaakt door een gedoogbeschikking ondertekend door DCMR Milieudienst Rijnmond, de gemeentelijke dienst Stadsontwikkeling, Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, Shell en het Havenbedrijf. Cruiseport Rotterdam is ingenomen over de medewerking van de diverse partijen die heeft geleid tot deze milieuvriendelijke oplossing. Het past in het streven van het Havenbedrijf om van Rotterdam de meest duurzame haven in zijn soort te maken.

Bron: Persbericht Port of Rotterdam

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.