Opnieuw brand op Norwegian Joy bij Meyer Werft

Norwegian Joy
Norwegian Joy

Zaterdagochtend is opnieuw brand uitgebroken op het nieuwbouwschip Norwegian Joy in bouwdokhal II van scheepsbouwer Meyer Werft in Papenburg. De brand ontstond op een balkon van het schip op dek 9. De bedrijfsbrandweer en andere brandweerlieden en reddingswerkers waren snel na de brandmelding ter plekke om te blussen, waardoor het snel onder controle was. Er zijn geen gewonden gevallen of vermisten gerapporteerd. Het is nog onbekend wat de oorzaak is van de brand en de specifieke omvang van de schade.

Vorig week woensdag woedde ook een al brandje op het in aanbouw zijnde cruiseschip. Ook dat brandje kon snel worden geblust. De Norwegian Joy (3.900 passagiers) van Norwegian Cruise Line wordt volgens planning in de lente van 2017 opgeleverd en krijgt China als thuisbasis.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!