Opnieuw brand op Norwegian Joy bij Meyer Werft

Norwegian Joy
Norwegian Joy

Zaterdagochtend is opnieuw brand uitgebroken op het nieuwbouwschip Norwegian Joy in bouwdokhal II van scheepsbouwer Meyer Werft in Papenburg. De brand ontstond op een balkon van het schip op dek 9. De bedrijfsbrandweer en andere brandweerlieden en reddingswerkers waren snel na de brandmelding ter plekke om te blussen, waardoor het snel onder controle was. Er zijn geen gewonden gevallen of vermisten gerapporteerd. Het is nog onbekend wat de oorzaak is van de brand en de specifieke omvang van de schade.

Vorig week woensdag woedde ook een al brandje op het in aanbouw zijnde cruiseschip. Ook dat brandje kon snel worden geblust. De Norwegian Joy (3.900 passagiers) van Norwegian Cruise Line wordt volgens planning in de lente van 2017 opgeleverd en krijgt China als thuisbasis.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.