Nieuwe cruiseterminal voor haven Civitavecchia in 2018

Als alles volgens plan verloopt wordt in 2018 een nieuwe cruiseterminal geopend in de haven van het Italiaanse Civitavecchia. Roma Cruise Terminal heeft recent een contract afgesloten met het consortium Itinera/Zambonini voor de bouw van de terminal met een oppervlakte van 10.000 vierkante meter. Het wordt daarmee een van de grootste cruiseterminals in Europa. De werkzaamheden aan het gebouw, die ongeveer 20 miljoen euro gaat kosten, zullen in november van dit jaar starten.

Op de begane grond van de terminal komen zowel ruimtes voor het screenen van passagiers en bagage als de bagagehal. De eerste verdieping bevat 60 check-in balies, een VIP-ruimte met aparte check-in balies, een bar, een restaurant en voldoende zitruimte. Meerdere loopbruggen zullen het in- en ontschepen van passagiers makkelijker maken en het passagier- en autoverkeer op de kades van elkaar scheiden ter bevordering van de doorstroming. In het ontwerp zijn suggesties van cruisemaatschappijen meegenomen.

cruiseterminal-civitavecchia1

cruiseterminal-civitavecchia2

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 gedachten over “Nieuwe cruiseterminal voor haven Civitavecchia in 2018

  • 11 oktober 2016 om 21:44
    Permalink

    Werd tijd z’n haven en niet eens een normale terminal.

  • 11 oktober 2016 om 22:05
    Permalink

    Helemaal mee eens Gert, ben erg benieuwd naar het resultaat!

Reacties zijn gesloten.