Genting Dream in Bremerhaven overhandigd aan Dream Cruises

genting_dream_auf_see_1_w716
Genting Dream

Woensdag heeft in het Duitse Bremerhaven de overhandiging plaatsgevonden van het nieuwe cruiseschip Genting Dream (151.300 brutoton door scheepsbouwer Meyer Werft aan haar opdrachtgever de Aziatische cruisemaatschappij Dream Cruises. Na een succesvolle Eemstocht naar Eemshaven medio september en aansluitend geslaagde zeetesten is het eerste schip (4.500 passagiers) dat speciaal voor de snel groeiende Aziatische cruisemarkt is gebouwd gereed voor haar eerste passagiers. Na aankomst in het Verre Oosten gaat de Genting Dream (335 meter lang en 39,7 meter breed) vanuit Hong Kong in Pacific Azië cruises van 2, 5 en 7 nachten maken naar regio’s in Vietnam en China.

Het cruiseschip is ontworpen en gebouwd volgens de nieuwste veiligheids- en milieuvoorschriften en bevat de modernste technieken. Een unicum aan boord is de aanwezigheid van twee kleine onderzeeduikboten die elk vier personen mee kan nemen tot een diepte van 200 meter. De Genting Dream herbergt verder 35 restaurants en bars, diverse entertainmentfaciliteiten waaronder theaters, een bowlingbaan en een klimparcours, ruimtes voor wellness, sporten en zwembaden, een 610 meter lange promenade rond het schip en ten slotte een VIP-gedeelte dat bestaat uit 142 suites met verschillende privileges zoals een eigen zwembad en spa.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!