Nieuw cruiseschip Norwegian Bliss gaat in 2018 in Alaska varen

norwegian-bliss
Norwegian Bliss

Norwegian Cruise Line heeft donderdag bekendgemaakt dat haar volgende nieuwe cruiseschip Norwegian Bliss gaat heten. Het is het eerste schip dat op maat wordt gemaakt om in Alaska te gaan varen. De Norwegian Bliss zal vanaf juni 2018 haar cruises gaan maken vanuit Seattle na een transatlantische cruise en een passage door de nieuwe sluizen van het Panamakanaal. Het derde schip in de Breakaway Plus klasse (167.800 brutoton) gaat plaats bieden aan 4.000 passagiers en wordt gebouwd op de Meyer Werft in Papenburg. Oplevering vindt naar verwachting in de lente van 2018 plaats.

De Norwegian Bliss vaart wekelijkse cruises naar Alaska met vertrek op zaterdag vanaf Pier 66 in Seattle. De route bestaat naast het cruisen langs gletsjers uit stops in Ketchikan, Juneau, Skagway en Victoria (Brits-Columbia). Moedermaatschappij Norwegian Cruise Line Holdings is een 15-jarige overeenkomst aangegaan met de haven van Seattle om gezamenlijk 30 miljoen dollar te investeren om de faciliteiten van Pier 66 te verbeteren zoals uitbreiding van de check-in ruimte, een nieuwe VIP lounge en twee nieuwe loopbruggen voor het comfortabel in- en uitschepen van passagiers.

Conform traditie bij Norwegian Cruise Line zal ook de scheepsromp van de Norwegian Bliss worden gedecoreerd. Kunstenaar Wyland, die bekend staat om zijn muurschilderingen met walvissen en schilderijen en sculpturen van het maritieme leven, is gevraagd om een kunstwerk voor op de romp te ontwerpen. Deze wordt later deze maand onthuld. De komende maanden worden tevens meer details bekendgemaakt over de talrijke nieuwe voorzieningen, accommodaties en dinermogelijkheden aan boord. De eerste cruises van de Norwegian Bliss zullen in januari 2017 in de verkoop gaan.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!