Virgin Cruises gaat verder onder de naam Virgin Voyages

Virgin Cruises, de nieuwe cruisemaatschappij die vorig jaar door Virgin eigenaar Richard Branson, werd gelanceerd gaat vanaf heden verder onder de naam Virgin Voyages. De nieuwe naam komt volgens de excentrieke zakenman beter overeen met wat passagiers van hem verlangen, een gedurfd, onverwacht avontuur.

‘We zijn op een missie om voor jou een nieuwe cruisemaatschappij te creëren. Eentje die het varen op de oceaan opwindend maakt. Immers, dat is hoe een reis zou moeten voelen. Gedurfd, romantisch en altijd over jou, een vertrek van een gewoon uitje. Het mag nooit alleen gaan om het gaan van punt A naar punt B. Virgin Voyages wordt de plek waar onweerstaanbare stijl eindelijk haar zeebenen vindt’, aldus de website.

Virgin Voyages is van zinnen om een van de ‘schoonste’ vloten te hebben die op de zeven zeeën vaart. Om dat te bewerkstelligen zijn ze een samenwerking aangegaan met het groene energiebedrijf Climeon dat een manier heeft gevonden om efficiënt restwarmte in elektriciteit om te zetten en te bezuinigen op de uitstoot van kooldioxide.

De officiële bouw van de eerste van 3 cruiseschepen start begin volgend jaar. De kiellegging staat in het laatste kwartaal van 2017 in het Italiaanse Genua gepland. De nieuwe middelgrote schepen (110.000 brutoton) krijgen 1.430 hutten voor 2.800 passagiers. Oplevering door scheepsbouwer Fincantieri vindt plaats in 2020, 2021 en 2022.

Het eerste schip van Virgin Voyages, dat onder leiding staat van president en CEO Tom McAlpin, gaat naar verluidt 700 miljoen dollar kosten. Het zal vanuit haar thuishaven Miami 7-daagse cruises gaan maken naar de Caribbean met vertrek op de zondagen.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!