Cruisereiziger
ExpeditiecruisenNieuwe cruiseschepen

Hurtigruten vernoemt nieuwe expeditieschepen naar pioniers

Roald Amundsen
Roald Amundsen

Hurtigruten heeft de namen bekendgemaakt van de twee nieuwe hybride aangedreven expeditieschepen (265 hutten voor 530 passagiers) die bij de Noorse Kleven-Werf zullen worden gebouwd. De schepen gaan Roald Amundsen en Fridtjof Nansen heten, vernoemd naar de twee meest invloedrijke Noorse Noordpool-pioniers uit de tijd dat de rederij startte met het aanbieden van avontuurlijke reizen.

‘Op 14 december is het precies 105 jaar geleden dat Roald Amundsen als eerste persoon ter wereld de vlag plantte op de Zuidpool. Het is al 128 jaar geleden dat Fridtjof Nansen Groenland over heeft geskied en 120 jaar geleden dat Richard With, oprichter van Hurtigruten, begon met expeditietoerisme in het Noordpoolgebied. Dus is het niet meer dan logisch om onze nieuwe schepen naar deze inspirerende pioniers te vernoemen’, aldus CEO van Hurtigruten Daniel Skjeldam.

Het eerste schip zal in de zomer van 2018 opgeleverd worden op de werf in Ulsteinvik (Noorwegen). Het tweede schip een jaar daarna in 2019. De expeditieschepen zijn ontworpen door Rolls Royce. Het moderne innovatieve Scandinavische interieur zal een weerspiegeling zijn van de zee en landschappen waarin men vaart. De menu’s in de 3 restaurants worden afgestemd op de lokale smaken en bestemmingen. Tot de andere faciliteiten behoren observatieplatforms en een speciaal dek met zwembaden, bubbelbaden en bars.

Bekijk alle Hurtigruten cruises bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Norske

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!