Kapitein en bemanning MS Veendam ontvangen award voor redden piloot

veendam-captain-receives-association-for-rescue-at-sea-amver-award-2De kapitein en de bemanning van het cruiseschip MS Veendam van Holland America Line zijn door de ‘Association for Rescue at Sea’ gehuldigd voor het redden van een piloot die in 2015 vanuit zijn kapotte vliegtuig een schietstoel moest gebruiken. De Veendam kreeg een verzoek van de Amerikaanse Kustwacht om piloot Louis Morton uit het water te redden. Hij was in het water beland nadat zijn eenmotorige propeller vliegtuig mechanische problemen kreeg. Voordat het vliegtuigje zonk, zag hij kans om op een reddingsvlot te klimmen. Daarna redde personeel van het MS Veendam hem met een tender.

Kapitein van het MS Veendam, Eric van der Wal, nam tijdens de jaarlijkse Coast Guard Award Ceremony op 21 september 2016 in het Capitool in Washington D.C. de prestigieuze AFRAS AMVER Award in ontvangst namens de rederij. De AMVER Awards worden sinds 1971 uitgereikt aan vaartuigen die deelnemen aan het programma Automated Mutual Assistance Vessel Rescue System dat in 1958 werd ingevoerd door de Amerikaanse kustwacht. Eerder dit jaar won het MS Veendam al een prijs “Seafarer of the Year” (Zeevaarder van het Jaar) uitgereikt door Lloyd’s List, een Engels dagblad met scheepvaartnieuws, voor de redding van de piloot.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!