Costa Cruises viert dinsdag aan boord Wereld Pasta Dag 2016

20150206_184421Costa Cruises brengt dinsdag in samenwerking met haar huisleverancier Barilla op haar gehele vloot een eerbetoon aan pasta in het kader van Wereld Pasta Dag. Tijdens diverse evenementen aan boord van de cruiseschepen van de Italiaanse rederij zullen de deegwaren centraal staan. Costa wil van deze gelegenheid gebruik maken om haar gasten te wijzen op de goede eigenschappen van pasta, het is eenvoudig, lekker, gezond en duurzaam.

Er zullen dinsdag gerechten worden geserveerd van twee chef-koks die meededen aan het ‘Pasta World Championship’, dat werd georganiseerd door het gerenommeerde pasta merk Barilla. Chef Melissa Kelly maakt rigatoni met worst, ricotta en verse zoete tomatensaus. Chef-kok Daniel Evangelista combineert de westerse en oosterse keuken met een gerecht van vermicelli in een saus van mosselen en brandnetels met de geur van sinaasappels.

Fijnproevers krijgen daarnaast de kans om zowel Kelly’s recept als ‘Gioielli di Pasta’ (pasta juwelen) te leren maken tijdens een speciale kookdemonstratie. Deze wordt gehouden door de eigen chef-koks aan boord van de schepen. Daarnaast kunnen kinderen deelnemen aan de “Pasta Salade Contest”, een kookwedstrijd voor jonge chef-koks, en “Pasta Creations ‘, waarbij kinderen met pasta hun fantasie kunnen uiten.

Liefhebbers van het belangrijkste gerecht in de Italiaanse culinaire traditie komen niet alleen tijdens Wereld Pasta Dag, maar ook de rest van het jaar aan hun trekken. Bijna een jaar lang vinden op alle cruises van Costa speciale “Pasta in Festa” dagen plaats waarop gasten gerechten met Barilla pasta kunnen proeven die geinspireerd zijn op Italiaanse regionale tradities.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!