Norwegian Cruise Line onthult boegschildering Norwegian Bliss

norwegian-bliss
Norwegian Bliss

Norwegian Cruise Line heeft de boegschildering gepresenteerd van haar toekomstige cruiseschip Norwegian Bliss dat momenteel wordt gebouwd op de Meyer Werft in Papenburg. Het kunstwerk is getiteld ‘Cruisen met de walvissen’ en is van de hand van de maritieme kunstenaar Wyland. Het ontwerp bevat als middelpunt het beeld van een moeder bultrug en haar kalfje om de schoonheid van Alaska en het belang van het behoud van de oceanen en de wilde dieren die er in verblijven te laten zien. Wyland staat bekend om zijn muurschilderingen met walvissen en schilderijen en sculpturen van het maritieme leven.

‘Bultruggen zijn een iconisch deel van het landschap van Alaska en één van de meest boeiende bezienswaardigheden passagiers kunnen zien tijdens het varen in de Last Frontier. Het was alleen maar logisch dat een kunstenaar van het kaliber Wyland een kunstwerk voor ons eerste schip, dat speciaal voor Alaska is ontworpen, zou ontwerpen met bultrugwalvissen en andere zeedieren (reusachtige manta’s, dolfijnen, zeeleeuwen en zeeschildpadden) die leven in de oceanen op deze wereld. We hopen dat onze gasten net zo geïnspireerd raken door dit prachtige kunstwerk als wij’, aldus president en CEO Andy Stuart.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.