Eerste stuk staal gesneden voor Norwegian Bliss

norwegian_bliss_mg_5972_w716Vrijdag is op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg het eerste stuk staal gesneden van de Norwegian Bliss, het toekomstige cruiseschip van Norwegian Cruise Line. Frank J. Del Rio, president en CEO van moedermaatschappij Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., had de eer om op de startknop te drukken van de computergestuurde snijmachine. Het betekent de officiële start van de bouw van het schip dat speciaal is ontworpen om te varen in Alaska.

Het schip zal, conform de milieuvoorschriften, worden uitgerust met scrubbers en nieuwe milieuvriendelijke motoren. Het gehele ontwerp is gebaseerd op het efficiënter omgaan met de energie door middel van warmteterugwin installaties, LED verlichting en betere hyrodynamica ten behoeve van het brandstofverbruik en vermindering van uitstoot. De Norwegian Bliss (167.800 brutoton, 4.000 passagiers) wordt in het voorjaar van 2018 opgeleverd.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​