Bouw vierde Royal Klasse cruiseschip Princess Cruises van start

V437493orige week donderdag is officieel de bouw van start gegaan van het vierde cruiseschip in de Royal Klasse van Princess Cruises met het snijden van het eerste stuk staal voor de boegsectie. De handeling vond plaats op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Castellammare di Stabia. Het design van dit nieuwbouwschip (145.000 brutoton) zal hetzelfde zijn als haar zusterschepen Royal Princess, Regal Princess en Majestic Princess. De eerste sectie zal via zee worden vervoerd en gemonteerd aan de rest van de constructie op de werf van Monfalcone, waar momenteel ook de Majestic Princess in aanbouw is. Oplevering van het schip, dat nog geen naam heeft, staat gepland in 2019.

‘Het snijden van het staal van dit schip (4.250 passagiers) betekent de voortzetting van een samenwerking die al 16 jaar duurt. Dat heeft geresulteerd in enkele van de meest spectaculaire en innovatie cruiseschepen op zee voor Princess Cruises. We zijn erg blij met deze lange partnerschap met Fincantieri en dit volgende schip zal profiteren van het succesvolle design van haar zusterschepen’, aldus Keith Taylor, Executive Vice President of fleet operations van Princess Cruises.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!