Grootste cruiseschip ter wereld officieel gedoopt in Florida

Donderdag is tijdens een spectaculaire ceremonie in haar nieuwe thuishaven Port Everglades in Fort Lauderdale het grootste cruiseschip ter wereld, Harmony of the Seas, officieel gedoopt. De 23-jarige Brittany Affolter fungeerde als doopmoeder van het nieuwste cruiseschip van Royal Caribbean International. De Amerikaanse onderwijskundige uit Miami werd geselecteerd door de Amerikaanse rederij na een zoektocht in Zuid-Florida naar een opvoeder die studenten inspireert om groot te dromen, anders te denken en geen genoegen neemt met de status quo. Na de traditionele doopwens drukte Affolter op een knop waardoor een gigantische fles champagne via een tokkelbaan boven Central Park kapot werd geslagen. Na een confetti-regen was het vervolgens de beurt aan zanger Jon Secada om zijn populairste hits te laten horen aan de passagiers. De avond werd afgesloten met een enorm vuurwerk.

De Harmony of the Seas (5.497 passagiers) zal vanuit Fort Lauderdale 8-daagse cruises gaan maken naar het Oostelijke en Westelijke gedeelte van de Caribbean. Het voegt zich bij haar zusterschepen Oasis of the Seas en Allure of the Seas, die hun thuishavens hebben in respectievelijk Port Canaveral en Port Everglades, aan de oostkust van Florida.

Zie onderstaande video voor de hoogtepunten van de doopceremonie van de Harmony of the Seas:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!