Video: Spectaculair welkom Emerald Princess in Sydney

Sydney, ook wel ‘The Emerald City’ genoemd, had dinsdag een spectaculair welkom in petto voor haar eerste maiden call van het seizoen met het cruiseschip Emerald Princess. Enkele sleepboten begroetten het 290 meter lange schip van Princess Cruises in een rij met groene vlammen. Haar bezoek is een voorbode van een recordseizoen voor zowel Sydney als geheel Australie. De Emerald Princess (113.000 brutoton) is de grootste van vijf Princess-schepen die in de zomer haar thuisbasis krijgen ‘Down Under’. Sydney is tot april 2017 haar thuishaven waarvandaaan ze 13 cruises gaat maken naar Nieuw-Zeeland, de Stille Zuidzee en Tasmanie.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​