Twaalfde kusmond aangebracht op boeg van AIDAperla

Kusmond AIDAperla
Kusmond AIDAperla

Op de Mitsubishi scheepswerf in het Japanse Nagasaki heeft het toekomstige cruiseschip AIDAperla van AIDA Cruises op haar boeg de zogenaamde ‘kusmond’ gekregen, het herinneringsteken van de AIDA-vloot. Het nieuwbouwschip, dat vanaf maart 2018 wekelijks vanuit Rotterdam vaart, maakt daarmee het dozijn markante lippen vol. AIDA Cruises introduceerde als eerste cruisemaatschappij in 1996 de boegschildering. Sindsdien tonen al twee decennia lang de AIDA-schepen haar glimlach over de oceanen.

In oktober begonnen al de voorbereidende werkzaamheden aan de 300 meter lange witte romp van de AIDAperla om de lippen, ogen en golven aan te brengen. Aangezien elk schip een eigen ontwerp van het merk krijgt zorgde ook in dit geval kunstenaar Feliks Büttner uit Rostock voor een mal. In totaal werd er 380 liter verf in 11 verschillende kleuren gebruikt. De gehele beschildering heeft een lengte van 261 meter. De laatste kleine aanpassingen worden in het voorjaar van 2017 uitgevoerd.

Vanaf 1 september 2017 vaart de AIDAperla vier verschillende routes op de Middellandse Zee. Palma de Mallorcea en Barcelona zijn de in- en ontschepingshavens voor de 7-daagse cruises ‘Parels van de Middellandse Zee 1 & 2’. De AIDAperla bezoekt tijdens deze reizen naast de genoemde steden ook Corsica, Livorno en Civitavecchia. De cruises ‘Parels van de Middellandse Zee 3 & 4’ doen naast Liverno en Civitavecchia ook Marseille (met overnachting) aan met ook Palma de Mallorca en Barclona als begin- en eindpunt.

Meer details over de lancering en de doop van de AIDAperla worden binnenkort bekendgemaakt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.