VIDEO: Werkzaamheden aan promenade MSC Meraviglia in volle gang

Op de scheepswerf van STX France in Saint-Nazaire wordt momenteel hard gewerkt aan de bouw van het grootste en meest innovatieve cruiseschip van MSC Cruises, de MSC Meraviglia. Het eerste schip in de Vista-klasse krijgt een brutotonnage van 167.700 en gaat plaats bieden aan 5.700 passagiers. Met een nieuwe lay-out van de interne en externe gebieden zal het schip geschikt zijn om te cruisen in alle seizoenen.

Een van de eyecatchers aan boord van het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises wordt de overdekte 96 meter lange promenade. Overdag kan je er ontspannen, shoppen in de boetieks of lunchen in een van de restaurants. ‘s Avonds is de boulevard het centrum van het nachtleven met themafeesten, parades en live muziek. Het gehele plafond aan de binnenkant van de promenade zal voorzien zijn van een 480 m² LED scherm: een digitale hemel dat uitzichten, gebeurtenissen, zonsopgangen, zonsondergangen en de sterrenhemel kan overbrengen.

MSC Cruises heeft onderstaande video’s vrijgegeven waarin te zien is hoe, langzaamaan, de promenade in mediterrane stijl tot stand komt en hoe het er over ruim een half jaar (juni 2017) uit zal zien als de MSC Meraviglia in de vaart komt. Na haar doop in het Franse Le Havre zal het in het westelijk gedeelte van de Middellandse Zee gaan cruisen. Ze krijgt Genua, Marseille en Barcelona als thuishavens.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!