Eerste stuk staal gesneden voor Celebrity Edge

Maandag 21 november 2016 is op de scheepswerf van STX France het eerste stuk staal gesneden voor het nieuwste cruiseschip van Celebrity Cruises. Het schip krijgt de naam Celebrity Edge verwijzend naar het gedurfde design en innovaties van Celebrity’s eerste nieuwe scheepsklasse sinds 2008. De luxe cruiserederij maakte van de gelegenheid gebruik om ook de naam van het toekomstige zusterschip van de Celebrity Edge bekend te maken. Celebrity Beyond staat voor de bijzondere ervaring die gasten kunnen verwachten van de Celebrity Edge en de gehele Edge-klasse. Volgens de Amerikaanse rederij moet het de blik van reizigers op de wereld gaan veranderen. Oplevering van de Celebrity Edge staat gepland in de herfst van 2018. Celebrity Beyond wordt in het voorjaar van 2020 verwacht. De derde en vierde schepen in de Edge-klasse volgen respectievelijk in de herfst van 2021 en 2022.

‘De Edge-klasse is voorbestemd om een pionier te worden in het moderne luxe reizen. De nieuwe schepen zullen voorop lopen zowel qua innovatie als design. De namen van de schepen passen dan ook perfect en laten zien hoe Celebrity Cruises de toekomst ziet’, aldus voorzitter en CEO van Royal Caribbean Cruises Richard D. Fain. Lisa Lutoff-Perlo, president en CEO van Celebrity zegt: ‘We hebben voor de Edge-klasse de lat hoog gelegd voor de architecten en designers en zijn beloond met een fantastisch ontwerp. Het snijden van het eerste stuk staal van het schip is de traditionele eerste stap in het bouwproces. Ik ben zeer blij dat onze dromen realiteit worden in de komende 24 maanden. We zijn verheugd om binnenkort meer details te onthullen. Reizigers, reisagenten en liefhebbers zullen niet teleurgesteld worden. Dit schip wordt geweldig!’.

Wil je ook cruisen op de Celebrity Edge? Bekijk de mogelijkheden:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!