Eerste stuk staal gesneden voor MSC Bellissima

Afgelopen maandag is op de scheepswerf van STX France in Saint Nazaire tijdens een traditionele ceremonie het eerste stuk staal gesneden van het toekomstige cruiseschip MSC Bellissima. Daarmee is formeel de bouw van start gegaan van het zusterschip van de MSC Meraviglia. MSC Bellissima (167.700 brutoton, 5.700 passagiers) is de vierde van 11 schepen in de nieuwe generatie cruiseschepen van MSC Cruises die de komende 10 jaar in de vaart komen. Oplevering staat gepland in 2019.

‘MSC Cruises en STX France trekken al lange tijd samen op, sinds de bouw van de MSC Lirica in 2003. Onze huidige vloot is gebouwd bij STX France en we zijn nu de toekomst van het moderne cruiseschip aan het vormgeven met twee nieuwe prototypes van STX France. Terwijl de MSC Meraviglia zijn voltooiing nadert zijn we blij om een start te maken met de bouw van de MSC Bellissima’, aldus Pierfrancesco Vago (Executive Chairman van MSC Cruises).

De MSC Bellissima is verkrijgbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!