Fincantieri draagt Seabourn Encore over aan Seabourn

Seabourn Encore
Seabourn Encore

Tijdens een officiële ceremonie op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Marghera (nabij Venetië) heeft de ultra-luxe cruisemaatschappij Seabourn (40.350 brutoton) woensdag haar nieuwste cruiseschip Seabourn Encore overhandigd gekregen. Het is de eerste van twee nieuwbouwschepen die door de Italiaanse scheepsbouwer worden gebouwd. Namens de eigenaren waren o.a. Micky Arison (Voorzitter van moedermaatschappij Carnival Corporation), Richard D. Meadows (President van Seabourn) en Arnold Donald (CEO van Carnival Corporation aanwezig bij de feestelijkheden. Fincantieri was vertegenwoordigd door Giampiero Massolo (Voorzitter) en Giuseppe Bono (CEO).

‘We hebben meer dan twee jaar uitgekeken naar deze dag. Seabourn Encore is een prachtig schip geworden en zal een nieuwe standaard zetten in ultra-luxe cruisen. Ik ben erg trots op onze samenwerking met Fincantieri. Het was een groot genoegen om samen te werken aan het transformeren van grondstoffen tot dit ongelooflijke schip dat een geweldige aanvulling is op de vloot van Seabourn’, aldus Richard D. Meadows.

‘De parel die we vandaag opleveren is de eerste die we bouwen voor Seabourn. De droogdok werkzaamheden voor het tweede schip van deze nieuwe en prestigieuze klant starten in de komende dagen op onze scheepswerf in Sestri Ponente. Ik zeg dit met een zekere trots en veel voldoening omdat Seabourn het top aanbod vertegenwoordigt van de Carnival Group. Fincantieri is in staat om op maat gemaakte producten aan te bieden aan een steeds breder scala van klanten’, aldus Giuseppe Bono.

Het vierde schip (210 meter lang en 28 meter breed) in de vloot zal op zaterdag 7 januari 2017 door opera-zangeres Sarah Brightman worden gedoopt tijdens een groots evenement in Singapore. Aansluitend vertrekt het voor haar inaugurele ’10-dagen Juwelen van de Javaanse Zee’ cruise met bestemming Indonesië.

Boek een cruise op de nieuwe Seabourn Encore bij:

Captain CruiseCruisereizenTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!