‘BBC Earth Experiences’ uitgerold over gehele Holland America Line vloot

BBC Show - World Stage Deck 2&3 Forward Koningsdam - Holland America LineDoor een exclusieve samenwerking tussen BBC Earth en Holland America Line kunnen gasten aan boord vanaf nu nog meer van de natuurlijke wonderen van de wereld ervaren, hun kennis van onze planeet testen en meedoen aan een familiewedstrijd. Deze uitvoeringen en interactieve programma’s zijn momenteel beschikbaar op het ms Koningsdam, ms Noordam, ms Rotterdam, ms Oosterdam, ms Zuiderdam en het ms Eurodam. In maart 2017 zijn de programma’s uitgerold op de rest van de vloot (met uitzondering van het ms Prinsendam).

Het nieuwe programma neemt gasten mee in de wereld van BBC Earth’s ervaringen. Een hoogtepunt is “Frozen Planet Live,” een concert dat gebaseerd is op de “Frozen Planet” tv-serie van BBC Earth. “Frozen Planet Live,” wordt door live muzikanten uitgevoerd in het hoofdtheater van ieder schip. Terwijl de prachtige beelden op het scherm worden vertoond, spelen zij een speciaal georkestreerd muziekstuk van de componist George Fenton. Het publiek wordt meegenomen op een reis naar de wildernis van het poolgebied, waar het leven wordt geleid in de meest extreme omstandigheden. Daarnaast zijn er activiteiten beschikbaar, zoals de “Inside Earth” documentaires, spelshows, trivia, kinderactiviteiten en speciale BBC Earth cruises.

“Sinds de aankondiging van de samenwerking met BBC Earth kijken we uit naar het lanceren van het programma aan boord. Nu het uitrolt over de gehele vloot is het nóg levendiger en visueel indrukwekkender dan we voor ogen hadden”, aldus Orlando Ashford, President Holland America Line. “Onze gasten zijn avonturiers met een behoefte aan het uitbreiden van hun kennis tijdens het onze cruises. ‘BBC Earth Experiences’ brengt hen naar de meest afgelegen uithoeken van de wereld op een geweldige innovatieve manier.”

Familie spelshow
Gasten die hun kennis willen testen, kunnen meedoen aan de leuke “What on Earth!” familie spelshow die de gehele “BBC Earth” wereld tot leven brengt. De show onthult alle mooie, gekke en obscure kenmerken van onze natuurwereld. Teams spelen tegen elkaar op het hoofdpodium terwijl ze een locatie raden, puzzels oplossen en raden welk dier welk geluid maakt bij “Who on Earth!”. “Trivia from Earth” is een informele quiz in teamverband die gasten de mogelijkheid geeft hun algemene kennis over geschiedenis te tonen. Bovendien leren ze op deze manier leuke en nieuwe feiten.

Jonge cruisegasten kunnen ook meedoen met het avontuur door een BBC Earth’s kennisquiz te spelen. Kinderen kunnen zo bijzondere feiten ontdekken over verschillende dieren, dinosaurussen en zeedieren.

Om het 70 jarig jubileum van varen naar Alaska te vieren, wordt een nieuwe BBC Earth Alaska show ontwikkeld voor het cruiseseizoen van volgend jaar. Details worden begin 2017 bekend gemaakt.

Vaar mee met BBC Earth Experts op geselecteerde cruises
Gasten die dieper willen ingaan op de BBC Earth ervaring, kunnen meegaan met speciaal geselecteerde cruises die ieder jaar zullen variëren. Daar ontdekken ze wat er achter de schermen van de BBC Earth documentaires gebeurt doordat producers, cameramannen en presentatoren aan boord zijn. Deze BBC Earth experts organiseren masterclasses en Q&A-sessies binnen hun eigen werkveld zodat gasten direct van de makers kunnen leren.

In 2017 staan er vier geselecteerde BBC Earth cruises gepland:

– 29 januari, ms Koningsdam – 7-daagse Oost-Caribbean cruise vanuit Fort Lauderdale.
– 7 april, ms Oosterdam – 18-daagse Panamakanaal cruise van Tampa naar San Diego.
– 8 juli, ms Maasdam – 7-daagse Canada en New Engeland cruise van Montréal naar Boston.
– 27 oktober, ms Volendam – 14-daagse Taiwan en Japan cruise van Shanghai naar Hong Kong.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!