Cruisereiziger
Milieu

Princess Cruises betaalt 40 miljoen dollar na illegale lozingen

Princess Cruises, onderdeel van Carnival Corporation, heeft een schikking getroffen van 40 miljoen dollar met de Amerikaanse autoriteiten. Tenminste vijf schepen van de rederij hebben illegaal water geloosd op zee. Een van de schepen, de Caribbean Princess, bevatte een ‘onbekende’ pijp waardoor het water geloosd kon worden. Het Amerikaanse ministerie van Justitie zegt dat het in ieder geval gaat om de Star Princess, Grand Princess, Coral Princess, Caribbean Princess en de Golden Princess. In 2013 werd dit al ontdekt en zijn daarna maatregelen genomen door de rederij.

Princess Cruises zegt in een verklaring:

“We zijn ten zeerste teleurgesteld in de acties van onze werknemers, die niet goed te praten zijn. Ze hebben onze regels en milieuwetten overtreden en omzeild door onbehandeld vies water in de zee te lozen,” legt Princess Cruises uit. “Ondanks dat we eigen beleid en procedures aan boord hadden, bleek dus dat deze niet effectief waren. Het spijt ons zeer dat dit is gebeurd.”

De Amerikaanse openbaar aanklager is tevreden met de wijze waarop Princess Cruises met de zaak is omgegaan: “In aanvulling daarop, zien we dat Princess veel verbeteringen heeft doorgevoerd naar aanleiding van eigen onderzoek in de vloot. Dit bevat het vernieuwen van de technische uitrusting en het herzien van procedures. Ook bevatte dit het re-introduceren van milieu-officieren en het versterken van hun functie aan boord.”

Klik hier voor meer informatie over de verklaring en een video van directrice Jan Swartz.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen via een bakje thee , op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)