Primeur Costa Diadema en Costa Favolosa met aan boord gemaakte mozzarella

256255Costa Cruises is de eerste cruiserederij ter wereld die aan boord van haar cruiseschepen authentieke Italiaanse mozzarella van topkwaliteit maakt. Costa Cruises is hiervoor een samenwerking aangegaan met Latteria del Curatino, een Italiaans merk dat een cooperatie is tussen twee zuivelbedrijven uit het Italiaanse Campania. De nieuwe service is inmiddels reeds beschikbaar op het vlaggenschip Costa Diadema en de Costa Favolosa. In de komende maanden zal het product ook worden aangeboden aan boord van zes andere schepen.

De mozzarella, die als belangrijkste bestanddeel gestremd hoogwaardige koeien- en buffalo melk uit Salerno heeft, wordt gefabriceerd via een innovatieve machine. De dagelijkse productie op elk schip is in handen van een twee kaasmakers die zijn opgeleid om de beste mozzarella en andere kazen te maken volgens Italiaanse traditie. De mozzarella zal niet alleen worden gebruikt voor de pizza’s van de Pummid’oro pizzeria maar ook voor diverse regionale gerechten op de menu’s van de restaurants aan boord.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!