Uitdokken Viking Sun bij Fincantieri in Ancona

Het vierde nieuwe schip van Viking Ocean Cruises, de Viking Sun, is vandaag uitgedokt in de werf van Fincantieri in Ancona, Italië. Dit is een belangrijke mijlpaal in de bouw van het schip dat in november 2017 wordt opgeleverd.

Eerst zal in februari van 2017 het derde schip, de Viking Sky worden opgeleverd.  Beide nieuwbouwschepen zijn identiek aan de twee eerdere nieuwe schepen, de Viking Star in 2015 en Viking Sea in 2016.

Ter gelegenheid van het uitdokken werd een zilveren dollar ingelegd op het dek van het schip door de oprichter van Viking Ocean Cruises, Torstein Hagen. De ceremoniële doopmoeder was Yi Lou, Vice President van de China Merchant bank Financial Leasing. Vanaf nu beginnen de werkzaamheden aan de binnenkant van de Viking Sun. Het schip (48.000 ton) biedt plek aan slechts 930 passagiers en zal voornamelijk kleinere havens aandoen. In de cruiseprijs is wifi en één excursie per haven inbegrepen in de prijs, alsook tafeldranken bij lunch en diner.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.