Fincantieri en Vigin Voyages ronden nieuwbouwcontracten af

virgin-voyages-logo-fill-600x400Fincantieri meldt dat de contracten met Virgin Voyages (onderdeel van de Virgin Group) voor de bouw van drie nieuwe cruiseschepen formeel zijn afgerond en nu effectief zijn. Alle schepen worden gebouwd op de scheepswerf in Sestri Ponente (Genua) met oplevering gepland in respectievelijk 2020, 2021 en 2022. Elk schip krijgt een brutotonnage van 110.000, is 278 meter lang en 38 meter breed. Ze gaan beschikken over meer dan 1.400 hutten voor ruim 2.800 passagiers. 1.100 bemanningsleden zullen aan boord zijn om de typische Virgin service te leveren.

‘De schepen zullen in het oog springen qua origineel ontwerp en vakmanschap. Ze gaan enkele innovatieve ideeën en nieuwe designs bevatten, met name voor de terugwinning van energie om de totale milieubelasting te verminderen. Ze worden o.a. voorzien van een energieproductiesysteem van ongeveer 1 MW, waarbij de dieselmotor afvalwarmte gebruikt. Het resultaat is een project dat Virgin Voyages onderscheidt in de wereldwijde cruise landschap’, aldus Fincantieri in een statement.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!