STX France en MSC Cruises kondigen bekrachtiging van contract voor “Meraviglia-Plus” cruiseschepen aan

MSC Meraviglia (Meraviglia klasse)
MSC Meraviglia (Meraviglia klasse)

STX France en MSC Cruises hebben vandaag aangekondigd dat het definitieve contract bekrachtigd zal worden voor twee “Meraviglia-Plus” mega cruiseschepen. De twee opties werden aangekondigd door MSC Cruises ‘Executive Chairman Pierfrancesco Vago op 1 februari 2016, en de twee bedrijven hebben overeenstemming bereikt over alle specificaties zodat de bouw binnen afzienbare tijd kan beginnen.

De twee “next-generation” schepen – de grootste schepen ooit gebouwd voor een Europese cruiserederijen de tweede grootste wereldwijd – worden opgeleverd in oktober 2019 en september 2020.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises, zegt: “Ik ben zeer blij om te zien wij onze industriële plannen uitvoeren met de inwerkingtreding van het definitieve contract voor de twee “Meraviglia-Plus”schepen. Ik beschouw dit als een verdere weerspiegeling van de sterke relatie, vanaf het eerste uur, tussen MSC Cruises en STX France.  Om deze reden, naast het  feit dat STX France alle twaalf van onze bestaande schepen heeft gebouwd, zullen er tot en met 2026 nog 8 schepen voor MSC Cruises bij STX op de planning staan.”

De twee schepen zijn onderdeel van de ongekende €9 miljard kostende investeringsplan van MSC Cruises. Maar liefst elf nieuwe next-generation” cruiseschepen zullen tot en met 2026 in de vaart komen. De Meraviglia-Plus” schepen zijn doorontwikkelde evolutie van het “Meraviglia” prototype en verhoogt de bruto tonnage 177.000 met 2450 hutten. De eerste van de twee identieke “Meraviglia” schepen die momenteel worden gebouwd, de MSC Meraviglia, zal in juni 2017 worden gedoopt.

De Meraviglia-Plus klasse brengt MSC Cruises naar het volgende niveau schepen voor alle seizoenen.  Met een lengte van 331 meter en 200 extra hutten, hebben de twee schepen een maximale capaciteit van 6.300 gasten. Dankzij hun zeer innovatieve maritieme technologie – een MSC Cruises kernfocus – samen met hun “Meraviglia” klasse zusterschepen zullen zij  als enigen in hun klasse een beroep kunnen doen op alle wereld cruisehavens.

Daarnaast zullen alle vier “Meraviglia” en “Meraviglia-Plus” schepen voorzien zijn van de nieuwste STX France’s ECORIZON en andere milieu-technologische aspecten zodat de schepen voldoen aan de emissie niveaus welke vanaf 2020 van kracht zullen zijn.

Tenslotte zal ook op de twee “Meraviglia-Plus” schepen, Cirque du Soleil  haar unieke shows van wereldklasse uitvoeren, uitsluitend voor MSC Cruises gasten, in een speciaal gebouwde lounge van het schip.  Bovendien zullen de “Meraviglia-Plus” schepen een unieke culturele ervaring voor de gasten op zee bieden met een “eerste-in-haar-soort” klassieke en hedendaags beeldende kunstmuseum. Dit zal de gasten in staat stellen om de wereldcultuur ook aan boord te ontdekken door het ervaren van meesterwerken uit de hele wereld, in samenwerking met ‘s werelds grootste culturele centra, klassieke en moderne kunst musea en openbare en particuliere instellingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)