Cruisereiziger
BestemmingenExcursies

Beleef de wondere wereld van ‘The Last Frontier’ met optionele excursies van Seabourn in Alaska

davidson-glacier-222
Davidson Glacier

Seabourn keert voor het eerst in 15 jaar terug naar Alaska. Gasten wacht een avontuur met tal van nieuwe optionele excursies aan land en Ventures by Seabourn, begeleide rubberboot- en kajaktochten om het natuurschoon van The Last Frontier te ontdekken. Deze natuurexploraties worden aangeboden op een reeks van 11-, 12- en 14-daagse cruises op het schip Seabourn Sojourn vanuit Vancouver, British Columbia, en Anchorage (Seward), Alaska vanaf juni 2017.

“De exploraties op zeeniveau worden begeleid door gekwalificeerde gidsen en experts. Het is geweldig om op die manier Alaska intensief te verkennen. We zijn blij dat we onze passagiers zoveel exclusieve excursies kunnen bieden aan boord van Seabourn Sojourn het komende seizoen,” zegt Richard Meadows, President bij Seabourn. “Elke optionele excursie aan land en Venture by Seabourn geeft een authentieke kijk op Alaska onder begeleiding van velddeskundigen. Zo kunnen gasten de meest verrijkende ervaringen opdoen. Zelfs voor wie al een cruise naar Alaska achter de rug heeft, valt heel wat nieuws te beleven bij Seabourn.”

Vanuit de havens en bestemmingen onderweg kunnen de passagiers een waaier van excursies aan land ondernemen, zoals een trip met een hondenslee of watervliegtuig, wilde dieren observeren of vissen naar zalm, die er in Alaska in overvloed is. Ventures by Seabourn is een optioneel, betalend programma om de cruise-ervaring van de gasten te verrijken met leerzame, spannende excursies onder begeleiding van deskundige teams van wetenschappers, geleerden, biologen enz., die hun kennis delen met de gasten. Een voorproefje van de Ventures by Seabourn in Alaska zie je in onderstaande video:

Seabourn Sojourn biedt een ruime waaier van excursies aan land en Ventures by Seabourn tijdens het seizoen 2017 in Alaska. Hoogtepunten zijn onder meer:

Excursies aan land

  • Exclusieve St. Lazaria Wildlife Cruise & Lunch in Dove Island Lodge (Sitka) – Deze catamaranexcursie naar St. Lazaria National Wildlife is exclusief samengesteld voor Seabourn. De gasten observeren vogels en wildlife. In een verwarmde kajuit maken ze een comfortabele boottrip naar het zomerverblijf van duizenden zeevogels, van kuifpapegaaiduikers tot neushoornalken, die zich nestelen op de steile vulkanische kliffen. In het water zwemmen walvissen en zeeotters.
  • Mendenhall-gletsjer: hondensleeën en helikoptervlucht (Juneau) – De gasten maken een onvergetelijke rit met de oudste onderneming die excursies met hondensleeën aanbiedt, na een spannende vlucht boven de gletsjer Mendenhall. Professionele sleeërs helpen de gasten de honden te leiden of laten hen relaxen op de slee om te genieten van het overweldigende landschap. Ze kunnen een praatje maken met de sleeërs en foto’s nemen met de honden voordat ze naar de luxe en comfort van het schip terugkeren en kunnen terugblikken op een authentieke belevenis in Alaska.
  • Alaska Fishing & Wilderness Dining (Ketchikan) – Glijd in een bootje over het water door het adembenemende landschap en gooi een lijntje uit voor het hoofdgerecht van een gourmet op een kampvuur. Na het vissen worden de gasten verwelkomd op een kampeerterrein in de wildernis rondom een knisperend vuurtje te midden van oude ceders en sparren. De versgevangen vis van de dag wordt geserveerd bovenop een met saffraan doordrenkt stoofpotje, geïnspireerd op bouillabaisse, samen met overheerlijke bijgerechten.
  • Burro Creek Waterfall Retreat & Crab Boil (Haines) – Burro Creek Lodge & Waterfall Retreat ligt verscholen aan de mystieke kustlijn van Lynn Canal – het langste en diepste fjord van Amerika. Hier wachten de gasten adembenemende watervallen, verbluffende panorama’s en een origineel diner in de wildernis. Na een boottransfer staan ze aan de voet van de meest spectaculaire waterval van Burro Creek of trekken ze op pad met een lokale bioloog voor een wandeling langs een pijpleiding van een halve kilometer, die het hydro-elektrisch system van de Lodge bevoorraadt.

Ventures by Seabourn

  • Rudyerd Bay (Misty Fjords National Park) – Voor ontdekkingsreiziger John Muir was Misty Fjords National Park een van de mooiste plekken die hij ooit had gezien. Het avontuur per rubberboot en in de lucht biedt de kans om afgelegen delen van Misty Fjords te zien, met onder meer een hele reeks watervallen. Tijdens een korte vlucht vanuit de Misty Fjords ontdek je het beste van deze nationale schat van 930.000 ha. Biologen begeleiden de tocht met de rubberboot en geven uitleg.
  • Wandeltocht op Davidson-gletsjer (Haines) – Na een tocht met de rubberboot van Letnikof Cove naar Glacier Point starten de gasten een begeleide wandeling door het gematigd regenwoud van Alaska met het Ventures team en gespecialiseerde lokale gidsen die hen uitleg geven over de gevarieerde flora en fauna. Wanneer de gasten de gletsjer Davidson bereiken, helpen de gidsen hen met de helm, stijgijzers e.d. om op de gletsjer te stappen.
  • Kajaktocht naar Holgate-fjord (Holgate-gletsjer) – Peddel in een tweepersoonskajak en ontdek het Holgate fjord, waar heel wat dieren in het wild leven tegen de achtergrond van indrukwekkende watervallen, ijs en gletsjers. Een gekwalificeerde Ventures kajakgids begeleidt de gasten tijdens deze unieke belevenis in Alaska. Een rubberboot volgt de groep op de voet.
  • Schilderachtige tocht door fjorden Tracy Arm & Endicott Arm (Sawyer-gletsjer/Endicott Arm) – Met een rubberboot doorkruis je legendarische landschappen met een overvloed aan wilde dieren. Je vaart door het fjord Tracy Arm naar de gletsjer Sawyer. Watervallen en wildlife – vogels, sneeuwgeiten, zeeleeuwen en zeehonden – zijn overal en dankzij de rubberboot kunnen gasten de gletsjer van dichtbij bewonderen.

Het Alaskaseizoen van Seabourn Sojourn start met de 11-daagse ultieme Sojourn in Alaska, vanuit Vancouver, B.C., op 1 juni 2017, vanaf €5.199,00 per persoon.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)