Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Voorkeursaanbieding Fincantieri op meerderheidsbelang STX France

media-archivio-plants-monfalcone2Fincantieri is hard op weg om e e n van haar concurrenten STX France over te nemen. De Italiaanse scheepsbouwer heeft te horen gekregen van de adviseur van STX Europe dat haar bod op een meerderheidsbelang van 66% in de Franse scheepswerf is geselecteerd als voorkeursaanbieding. Naar verluidt was Fincantieri ook de enige bieder.

De Franse overheid behoudt in de voorgenomen constructie een belang van 33% in de scheepswerf in St. Nazaire, die momenteel 11 nieuwbouwschepen in haar portefeuille heeft waaronder schepen voor MSC Cruises, Royal Caribbean International en Celebrity Cruises. Fincantieri heeft zelf op dit moment 27 orders op zak voor de bouw van nieuwe schepen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!