Voorkeursaanbieding Fincantieri op meerderheidsbelang STX France

media-archivio-plants-monfalcone2Fincantieri is hard op weg om e e n van haar concurrenten STX France over te nemen. De Italiaanse scheepsbouwer heeft te horen gekregen van de adviseur van STX Europe dat haar bod op een meerderheidsbelang van 66% in de Franse scheepswerf is geselecteerd als voorkeursaanbieding. Naar verluidt was Fincantieri ook de enige bieder.

De Franse overheid behoudt in de voorgenomen constructie een belang van 33% in de scheepswerf in St. Nazaire, die momenteel 11 nieuwbouwschepen in haar portefeuille heeft waaronder schepen voor MSC Cruises, Royal Caribbean International en Celebrity Cruises. Fincantieri heeft zelf op dit moment 27 orders op zak voor de bouw van nieuwe schepen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​