Meyer Werft legt kiel voor cruiseschip World Dream

De Duitse scheepsbouwer Meyer Werft heeft donderdag in Papenburg officieel de kiel gelegd van het cruiseschip World Dream, het tweede schip voor rederij Dream Cruises. Het eerste schip, Genting Dream, kwam vorig jaar in de vloot. Ook ditmaal legde Tan Sri Lim, voorzitter van Genting, samen met Bernard Meyer, CEO van Meyer Werft, de geluksmunt voordat het eerste blok van het tweede bouwdeel van het nieuwe schip met een kraan naar beneden werd getakeld. Dit bouwblok is de tweede in een serie van 92 bouwblokken waarmee het schip gebouwd wordt. De World Dream is klaar in de herfst van 2017.

Met een brutotonnage van 151.300 krijgt het plek voor ongeveer 3300 passagiers. Net als zusterschip Genting Dream is het schip 335 m lang, 39,7 meter breed en kunnen ze een snelheid bereiken van 23 knopen. Ze zijn speciaal ontworpen voor de snel groeiende Aziatische cruisemarkt.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)