Nieuwe cruiseschepen voor Holland America Line en Princess Cruises

1600.Carnival Corporation heeft bekendgemaakt dat het een memorandum van overeenstemming heeft getekend met de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri voor de bouw van twee nieuwe cruiseschepen. Deze zijn bestemd voor Holland America Line en Princess Cruises. Met de nieuwe overeenkomst heeft de moedermaatschappij momenteel 19 nieuwe cruiseschepen gepland staan die tussen 2017 en 2022 opgeleverd worden.

Het nieuwe schip van Holland America Line wordt gebouwd in Marghera en komt naar verwachting in 2021 in de vaart. Het wordt het derde schip in de Pinnacle klasse en zal qua design dan ook vergelijkbaar zijn met het nieuwste en grootste schip in de vloot, MS Koningsdam, en haar zusterschip Nieuw Statendam, die in november 2018 wordt gelanceerd. Het schip krijgt een brutotonnage van 99.500 en een capaciteit van 2.660 passagiers.

Holland America Line’s schip zal de klassieke kenmerken van de rederij combineren met enkele innovatieve locaties die geintroduceerd zijn op het MS Koningsdam, evenals nieuwe concepten die zullen debuteren op de Nieuw Statendam en aanvullende elementen die uniek zullen zijn voor dit nieuwe schip.

Majestic PrincessHet nieuwe schip van Princess Cruises zal in Monfalcone worden gebouwd en komt naar verwachting in 2022 in de vaart. Het wordt het zesde schip in de Royal Klasse en krijgt hetzelfde design als de Royal Princess, Regal Princess en Majestic Princess. Dit laatste schip wordt in maart van dit jaar opgeleverd. Het nieuwe schip krijgt een brutotonnage van 145.000 en een capaciteit van 3.660 gasten.

Het komende Princess schip zal beschikken over de Ocean Medaille klasse, die een meer persoonlijk cruise-ervaring mogelijk moet maken door de recent aangekondigde Ocean Medaillon technologie. Het schip zal ook een centraal atrium krijgen met restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden, Movies Under the Stars met het grootste openluchtscherm op zee en veel hutten (81%) met balkons.

Specifieke kenmerken en voorzieningen van de schepen zullen, net als details over de routes, in de komende maanden worden onthuld.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!