Staal gesneden voor twee riviercruiseschepen Crystal Cruises

Ruim een week geleden is op de werf MV Werften in Wismar het eerste staal gesneden voor twee nieuwe riviercruiseschepen van Crystal Cruises. De Crystal Debussy en de Crystal Ravel zullen volgend jaar lente (2018) opgeleverd gaan worden. Nu al vaart Crystal met de zeer succesvolle en uiterst luxe Crystal Mozart op de Europese wateren. Bij de ceremonie was uiteraard een aantal hoogwaardigheidsbekleders aanwezig waaronder de directeur van Genting Group (eigenaar van Crystal Cruises), Tan Sri Lim Kok Thay en de minister van economie van het Bundesland Mecklenburg-Vorpommern, Harry Glawe.

Foto: Crystal Cruises
Foto: Crystal Cruises

De nieuwe schepen Crystal Debussy en Crystal Ravel worden 135 meter lang en 11 meter breed en zullen ingezet gaan worden op de Rijn, Moezel, Main en Donau in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. De all-suite accommodaties kunnen 106 gasten herbergen en bevatten alle luxe die je maar kunt wensen, zoals een butlerservice, bedden richting het raam, klein balkon en walk-in kleedkamer. Op de schepen is bovendien een zwembad voorhanden.

De werf zal de komende jaren nog meer schepen voor Crystal Cruises bouwen, waaronder 4 riviercruisechepen, 3 expeditieschepen en 2 schepen voor zusterrederij Star Cruises.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.