Fincantieri levert Viking Sky op aan Viking Ocean Cruises

Viking Sky
Viking Sky

Donderdag heeft op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Ancona tijdens een officiële ceremonie de overdracht plaatsgevonden van het derde cruiseschip in de vloot van Viking Ocean Cruises, de Viking Sky. Het is een zusterschip van de Viking Star en Viking Sea die respectievelijk in 2015 en 2016 in de vaart kwamen. Allen hebben een brutotonnage van 47.800 en kunnen 930 gasten herbergen in 465 hutten. Er staan nog 3 nieuwe cruiseschepen in de planning met oplevering in november 2017 (Viking Sun), 2018 (Viking Spirit) en 2019 (schip nog zonder naam).

Op 25 februari 2017 vertrekt de Viking Sky vanuit Civitavecchia voor haar maiden voyage in de Middellandse Zee. Na enkele routes in de lente door het westelijke en oostelijke gedeelte zal Viking Sky medio april koers zetten naar Scandinavië. Onderweg doet het op 25 april (08:00 uur) tot 26 april (17:00 uur) ook voor de eerste keer Amsterdam aan. De Viking Sky wordt op 22 juni officieel gedoopt in Tromsø onder de Noorse middernachtzon. Aansluitend vervolgt het haar inaugurele seizoen met cruises in Scandinavië en op de Oostzee.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!