Norwegian Cruise Line bestelt 4 nieuwe cruiseschepen bij Fincantieri

Norwegian Cruise Line Holdings heeft donderdag bekendgemaakt dat het tot een akkoord is gekomen met de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri voor de bouw van minimaal 4 cruiseschepen voor haar merk Norwegian Cruise Line. De nieuwe schepen, die elk 800 miljoen dollar zullen gaan kosten, moeten in 2022, 2023, 2024 en 2025 worden opgeleverd. Tevens heeft de Amerikaanse cruisemaatschappij een optie bedongen voor nog twee schepen met oplevering in 2026 en 2027.

De vier schepen hebben elk een brutotonnage van 140.000 en een capaciteit van ongeveer 3.300 passagiers. De nieuwe klasse schepen bouwt voort op het aanbod van vrijheid en flexibiliteit op de meest recente Breakaway Plus klasse schepen en beschikt over een groot aantal innovatieve ontwerpen. Een prioriteit bij het prototype is het efficiënt gebruik van energie met als doel het optimaliseren van het brandstofverbruik en verminderen van de belasting voor het milieu.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!