Droogdokwerkzaamheden van start voor Viking Spirit

Donderdag heeft op de scheepswerf van Fincantieri in Ancona de kielleggingsceremonie plaatsgevonden voor de Viking Spirit, de vijfde van zes cruiseschepen die Viking Ocean Cruises heeft besteld bij de Italiaanse scheepsbouwer. Het eerste bouwblok maakt onderdeel uit van het centrale middengedeelte van de Viking Spirit waarvan de oplevering gepland staat in 2018.

De Viking Spirit heeft net als haar voorgangers, Viking Star (2015), Viking Sea (2016) en Viking Sky (2017) een brutotonnage van 47.800. Het gaat 473 hutten bevatten voor 946 passagiers. De totale capaciteit bedraagt 1.400 mensen, inclusief bemanning. De Viking Sun en het zesde en laatste schip (nog zonder naam) komen respectievelijk in de herfst van 2017 en 2019 in de vaart.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.