Eerste schetsen nieuw cruiseschip Saga Cruises

Saga Cruises heeft de eerste schetsen getoond van haar eerste nieuwbouwschip, dat in de zomer van 2019 in de vaart komt. De Britse cruisemaatschappij is momenteel druk bezig met scheepsbouwer Meyer Werft om het design en de constructie te bepalen, waarna de bouw van start kan gaan. De naam van het schip, dat plaats biedt aan 999 passagiers in 540 hutten, is nog niet bekendgemaakt. Intern wordt momenteel de projectnaam Olympic gehanteerd.

Het 234 meter lange en 30,8 meter brede schip (55.900 brutoton) zal naast het hoofdrestaurant o.a. over twee specialiteitenrestaurants, diverse bars, een binnen- en buitenzwembad, een spa, een bibliotheek en een Britannia Lounge beschikken. Alle hutten zijn uitgerust met een balkon en 15% van de accommodaties zijn ingericht op soloreizigers. Op de schetsen is een donkere boeg en een schoorsteen met de oorspronkelijke Saga kleuren geel en blauw te zien.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!