Start bouw nieuw AIDA schip bij Meyer Werft

Vandaag op dinsdag 21 februari vond bij de Meyer Werft in Duitsland de feestelijke start van de bouw van het allernieuwste AIDA schip plaats. Het eerste blok staal werd gesneden door AIDA directeur Felix Eichhorn en directeur Bernard Meyer van de werf. Het nieuwe schip zal volledig kunnen worden aangedreven door LNG, liquefied natural gas. Meyer Werft heeft AIDA Cruises als klant terug gekregen voor twee (180.000 ton) cruiseschepen met elk 2500 hutten. De twee schepen uit de Helios klasse komen in de herfst van 2018 en in het voorjaar van 2021 in de vaart.

De nieuwe AIDA schepen zullen succesvolle onderdelen uit de bestaande vloot hebben. Zoals het theatrium, Brauhaus, de Beach Club en sportgebied Four Elements. Wat betreft hutten pakt AIDA het nieuw aan. Voortaan zullen naast de suites ook extra grote hutten voor families boekbaar zijn én hutten voor individuele reizigers. Het nieuwe schip biedt bovendien 15 restaurants en 23 bars.

De eerste zevendaagse cruises vaart het schip vanaf december 2018 naar de Canarische Eilanden. Verdere details volgen de komende maanden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.