Carnival Corporation bestelt eerste twee Chinese cruiseschepen

Carnival Corporation, de moedermaatschappij van diverse grote cruisemaatschappijen, heeft woensdag bekendgemaakt dat haar cruise joint venture in China een memorandum van overeenstemming heeft getekend voor de bouw van de eerste twee cruiseschepen in China voor de Chinese markt. De schepen worden gebouwd door partner China State Shipbuilding Corporation (CSSC) in samenwerking met de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri.

De overeenkomst behelst ook een optie voor de bouw van 4 extra cruiseschepen. Het eerste nieuwbouwschip wordt naar verwachting in 2023 opgeleverd. De contracten werden getekend in het bijzijn van de Chinese president Xi Jinping en de Italiaanse president Sergio Mattarella.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.