Cruisereiziger
BouwExpeditiecruisenNieuwe cruiseschepen

Hurtigruten start met bouw ‘groenste cruiseschip ooit’

Op de Kleven Shipyard in het Noorse Ulsteinvik is vrijdag het eerste stuk staal gesneden van de eerste van twee expeditieschepen, het MS Roald Amundsen, van Hurtigruten. Het betekent de start van de bouw van haar nieuwe Explorer-klasse schepen. De eerste oplevering vindt plaats in de zomer van 2018. Een zusterschip (de Fridtjof Nansen) volgt een jaar later. De Noorse rederij heeft een optie voor de constructie van nog eens twee extra schepen (elk 20.000 brutoton).

Het MS Roald Admunsen, vernoemd naar een Noorse Noordpool-pionier, wordt volgens de CEO van Hurtigruten, Daniel Skjeldam, het groenste cruiseschip ooit. Het is het eerste cruiseschip ter wereld dat wordt aangedreven door hybride accu technologie. De hybride motoren zullen het brandstofverbruik aanzienlijk verminderen en ervoor zorgen dat het een periode volledig emissievrij kan varen. De nieuwe expeditieschepen (265 hutten bevatten voor 530 passagiers) zijn ontworpen door Rolls Royce.

Bekijk alle Hurtigruten cruises bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Norske

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!