Hapag-Lloyd Cruises heeft namen nieuwe expeditieschepen bekendgemaakt

Hanseatic Nature en Hanseatic Inspiration

Hapag Lloyd Cruises heeft bekendgemaakt dat haar twee nieuwe expeditieschepen Hanseatic Nature en Hanseatic Inspiration gaan heten. De Duitse cruisemaatschappij wil met deze namen voortbouwen op haar merknaam Hanseatic, waar reeds een expeditieschip naar is vernoemd, de MS Hanseatic. De twee schepen worden gebouwd door het Noorse bedrijf Vard Holdings Limited, een dochteronderneming van Fincantieri Marine Group. Ze komen respectievelijk in april en oktober 2019 in de vaart.

Hanseatic Nature zal worden ingezet voor de Duitstalige markt. Hanseatic Inspiration is meer bestemd voor internationale gasten. De twee identieke schepen hebben een capaciteit van 230 passagiers (199 tijdens Antarctica reizen). Ze bevatten 3 restaurants en een uitgebreide spa en fitness ruimte. Tevens is er een marina voor watersporten. Passagiers kunnen dicht bij de natuur komen via twee uitschuifbare glazen balkons met zicht op zee onder hun voeten en een uitkijkpunt in de boeg van het schip.

De Hanseatic Nature en Hanseatic Inspiration hebben de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen, dat het mogelijk maakt om expedities uit te voeren tot ver in de Arctische wateren. Andere routes doen de Stille Zuidzee en de Amazone aan. Aan boord bevinden zich 16 Zodiacs en milieuvriendelijke E-Zodiacs waardoor gasten in afgelegen gebieden aan land kunnen gaan ongeacht de nabijheid van een haven. De twee schepen zijn verder uitgerust met de nieuwste technologie om het brandstofverbruik en de uitstoot te verminderen.

Cruises op deze twee schepen zijn boekbaar bij:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​