Muntceremonie en tewaterlating van Carnival Horizon

Op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Marghera heeft vrijdag de tewaterlating plaatsgevonden van het nieuwste cruiseschip van Carnival Cruise Line, Carnival Horizon. Voorafgaand aan de lancering vond de traditionele muntceremonie plaats waarbij volgens oude scheepsgewoonte een zilveren dollar werd gelast in de kiel van het schip. Doopmoeder van de ceremonie was Clementina Zecchin, een werknemer van de scheepswerf.

De tewaterlating en de muntceremonie zijn belangrijke mijlpalen in de bouw van het zusterschip van Carnival Vista. De komende periode starten de werkzaamheden aan de binnenruimtes van de Carnival Horizon. De inrichting zal identiek zijn aan de Carnival Vista met o.a. de populaire attracties de SkyRide en het IMAX Theater. Oplevering van het 323 meter lange schip (133.500 brutoton) zal volgens planning plaatsvinden in april 2018.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.