Record: Meer dan 2 miljoen Duitsers cruisen

Fotocopyright: Stefan Pielow

In Duitsland is deze week bekend geworden dat vorig jaar meer dan 2 miljoen Duitsers (2,02 miljoen) op cruise zijn geweest. Dat is maar liefst 11,3% meer dan in 2015. Toen gingen 1,81 miljoen Duitsers op cruise. De groei is met name te zien bij families met kinderen. Een tiende van het aantal cruisepassagiers is namelijk jonger dan 15 jaar. Bovendien gaan de Duitsers ook langer op cruisevakantie met gemiddeld 8,94 dagen.

Drie van de vier Duitsers gingen in 2016 vooral in Europa cruisen. Een derde maakte een cruise door Noord/West-Europa, naar de Britse eilanden of de Oostzee.  Naar de Middellandse Zee ging 28,3%. Gemiddeld werd er per dag €187 uitgegeven aan de cruise.

De groei is zeker ook te verklaren met de gestage groei van cruiseschepen bij Duitse rederijen zoals de AIDAprima en Mein Schiff 5.

Volgende week worden de Nederlandse cijfers bekendgemaakt.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.